Torsdag, fredag och fortfarande sjuk:(

Ja, tråkigt nog så är jag sjuk än... var ju hos olle från onsdag förmiddag till torsdag morgon där jag bestämde mig för att åka hem...natten hade varit hemsk och det enda jag gjorde var att snurra runt och prata i sömnen, sov inte mycket och jag tyckte väldigt synd om söt... Min förkylning hade alltså blivit värre och på tåget hem, förvånande nog fick jag syn på min bästa kompis pojkvän. Det var roligt att träffa han och vi pratade om våran cykeltur:D Mer information längre fram:D   väl hemma så låg jag hela dagen, ringde till pappa eftersom han hade ringt. Nu har han klarat busskörkortet! roligt för han:) fick också reda på att det var grillning där på lördagen, och beoende på hur jag mår så ska jag kanske dit. Fast det körde ihop sig för det är en BRA (tror jag i alla fall) film på tv. Kommer inte ihåg vad den heter men den verkade dock bra på trailen. Och förhoppningsvis så kommer min söt hit imorgon..men jag vet inte, jag tror inte det blir någon grillning hos pappa, vi tar oss inte dit för syrran och co hade tänkt cykla. Det funkar inte för mig. För det första: Jag äger Ingen cykel! För det andra: Jag är förkyld. För det tredje: Hur ska söt ta sig dit?     Men, jag har ju moppen, men det går inte heller, vi har inte två hjälmar och jag ska nog inte dra i mig kalluft. Sista alternativet, skjuts, men jag vet inte om det går..ska höra runt lite... men ärligt talat så vet jag inte om jag kommer orka åka dit med tanke på förkylningen.  Och idag, fredag, verkar bli en stillsam dag. Och det är bara skönt de!

Ha det så bra alla och hoppas ni e friska!
Kramar

Det blir en lång onsdag...

Ja, det blir en lång onsdag...min dag startade imorse klockan 03.50. Jag skulle nämligen upp och ta morgonpasset och mjölka kor... Fast lite bra hade jag det i alla fall..jobbade bara fyra till åtta:) sen var jag ledig resten av dagen:) då tog jag tillfället i akt och åkte till min söt, (jag jobbar nämligen eftermiddag imorgon) så jag hinner åka dit igen imorgon bitti:) satt i två timmar på djurmagazinet i borlänge och väntade på söt. sen åkte vi hem till till honom och åt lite och så... Och tyvärr men kul för han så skulle deras band repa idag, lite tråkigt att vara här ensam men skönt att slippa ladugården ett tag:p Nu sitter jag och bara tar det lugt och väntar på att söt ska komma hem:)

Ha det bra!

Det andra för idag

Men som sagt jag måste ju skriva ikapp:p
Idag har det varit en skön dag...jag började först vid åtta och då var det frukost som skulle ätas:p sen efter fruksten blev det full fart! Vi skulle flytta 15 kor ca 3 kilometer och vi kunde bara ta fem åt gången... så det blev tre hela vändor. Sen till tråga på allt så kom det en timmerbil och skulle lasta timmer (På samma väg där vi skulle förbi!) så kom vi förbi? nej, hon med kossorna på kärran fick åka omvägar och vi fick gå aslångt...sen skulle vi iväg och flytta galna kossor till e annan hage. Det slutade med att en annan tjej fick en kossa på foten och jag blev klämd. Som tur va så hade hon stålhetta i skona...och det blev sånt utbrett tryck på mig så jag känner ingenting nu men då gjorde det lite ont. Ni förstår tre kossor skulle tränga sig ut i en liten dörrpost, och det vte ju alla hur det går..det går inte och står man ivägen när en ko verkligen vill något så är man ganska körd! Efter det fick vi två timmars lunch och jag spenderade en halvtimme genom att äta och resten framför datorn. Det var bland annat då jag fixade bloggen:)   Sedan var det bara och ut å mjölka alla 150 kor... men jag fick lov att ta en kort rast där emellan för jag blev så trött...eftersom jag är förkyld...   Och man ska ju se det possetiva i allt, idag fick jag sluta en halvtimme
tidigare:) sex istället för halv sju:)   Det börjar kännas ännu mer okej här nu på gården så det är bra.
Sen blev det dusch och ätning. Och husmor har bakat en underbart go kladdkaka så jag tänker sätta mig framför tv:en och bara sega!

Ha det bra!

Nått nytt:p

Ja, jag hade tänkt börja skriva lite blogg nu då...men som sagt så e jag ny så ni får inte klaga:p

Eftersom jag började med bloggen idag så missade jag ju en dag igår...så det skriver jag idag:)
Som de flesta kanske vet så är vi ju ute på praktik nu, har varit det sen vecka 18. Jag inledde min praktik hos djurmagazinet i mora. Det blev två galna veckor med Bambi (en tjej ur klassen) och vi hade jättekul. Detta var då vecka 18-19. Vecka 20 och 21 så bodde jag hos min farbror och hans sambo i malung. Roliga veckor må jag säga med en låntur till kvarnstensbrottet. Vecka 20 så var jag hos en veterinär. Lärorikt må jag säga. Vecka 21 var jag i malungs ridskola och på måndagen efter fyra timmar flög jag av en häst. Gick bra förutom lite ont i ryggen och nacken.


Nu de sista två vekorna så är jag på en bondgård i stora skedvi....så här kommer...
...Måndagen!
Och såklart så fick jag ont i halsen natten till måndagen. Så nu e jag förkyld också. Och då får man veta annat roligt också.... Från början hade jag fått information om att jag började nio, men sen när jag kom till ladugården så fick jag order om att börja kvart över fyra. Det skulle strös. när klockan var åtta åt vi frukost och vid halv nio fick jag rast till elva. Så jag bestämde mig för att gå in och sova. Då sa dom även att dom skulle höra av sig när jag började. Vid halv tolv ringde dom och väckte mig och vi begav oss ut för att titta till kor. Sedan åt vi lunch och vid halv tre började allt om. Då skulle kossorna mjölkas med mera, vi mjölkade från fyra till sex och halv sju slutade jag äntligen. Gick in och duschade och åt sen blev det en helkväll framför tv:en... somnade vid halv elva.

Ha det bra!


RSS 2.0